Naar inhoud

Openingsuren & contact

De Zonnewijzer (onthaal)

Vandaag: 8.30 - 12 uur en 13.15 - 14.15 uur
adres
Bruidstraat 98470 Gistel
tel.
059 27 06 60
e-mail
zonnewijzer@ocmwgistel.be

LDC De Zonnewijzer

Vandaag: 9.30 - 17 uur
adres
Bruidstraat 98470 Gistel
tel.
059 27 06 60
e-mail
zonnewijzer@ocmwgistel.be

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Gistel meer bewegen.

BOV

De kleinstedelijke zorgregio Oostende is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid.

 

 

Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van de deelnemende gemeentes Oostende, Gistel en Bredene met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

Bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’? De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er is een maximum van 7 uur individuele begeleiding per kalenderjaar.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van lage tarieven. Je betaalt de coach maximum 5 euro per kwartier voor een individuele sessie. Deelnemers die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming betalen maximum 1 euro per kwartier. Er is ook de mogelijkheid om groepssessies bij te wonen. Voor deze sessies betaal je ook minder.

Informatie ook beschikbaar in het infoblad

Hoe het werkt:

 

Bewegen Op Verwijzing-coach

Het lokaal netwerk heeft gekozen voor drie bekwame coaches die op verschillende momenten in de week in de drie deelnemende gemeentes beschikbaar zijn voor de coaching. De coaching gaat afhankelijk van de woonplaats en de verplaatsingsmogelijkheden van de patiënt door op verschillende locaties: het lokaal ontmoetingscentrum, het sportcentrum, de Sociale Kruidenier (de Antenne) of gewoon al wandelend in het park.

Voordelen

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Ga van start en vraag een verwijsbrief aan je huisarts! Voor meer informatie surf naar: www.bewegenopverwijzing.be