Naar inhoud

Nieuws

Buddywerking! Help anderen een brug slaan naar de buitenwereld

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Buddy
Het Sociaal Huis Gistel start met een buddyproject. Dit project wil inwoners van Gistel samen brengen met mensen met een migratieachtergrond.

 

 

Het project wil inwoners van Gistel koppelen aan mensen met een migratieachtergrond. Het is belangrijk om die mensen een sociale steun te bieden en hen als nieuwkomers te helpen om hun weg te vinden in Gistel en in het dagdagelijkse leven. Daarbij kunnen buddy’s helpen bij het zoeken naar een woning, begeleiding  bij administratieve taken, een rondleiding geven in Gistel, vrije tijd mee helpen invullen, leggen van contacten met bewoners, …

De praktische en actiegerichte ondersteuning door de buddy’s in het dagelijkse leven is een grote meerwaarde: het vergemakkelijkt de integratie van nieuwkomers, zorgt voor ontmoeting, werkt aan een positievere beeldvorming, is laagdrempelig.

 

Is deze buddywerking iets voor jou?

Je hebt interesse in vrijwilligerswerk? Je staat open voor een verrijkende ervaring? Je biedt graag een luisterend oor aan? Je bent bereid om initiatief te nemen en je hebt geduld en doorzettingsvermogen?

Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Uiteraard begin je niet zomaar aan dit leuke avontuur. Je krijgt de nodige ondersteuning, een vrijwilligersverzekering en nuttige informatie. Daarnaast worden alle buddy’s op regelmatige basis uitgenodigd voor een groepsactiviteit, waardoor iedereen onder elkaar ook informatie en tips kan uitwisselen.

Voel je je aangesproken om een rol als buddy op te nemen of wens je nog wat meer informatie?
Stuur gerust een mailtje naar jeffrey.vandepoel@ocmwgistel.be of neem contact op via het nummer 059 27 06 55.

 

Datum van het bericht: woensdag 03 mei 2017
Alle nieuws